Varvet expanderar i Stockholm

Varvet fortsätter sin expansion i Stockholm genom att rekrytera utvecklaren Johan från Expressen. Vi har nu fyra utvecklare på plats i Stockholm och rekryterar löpande under år 2018 för att växa teamet ytterligare. Ni hittar oss på Norrsken House — Europas största tech-hub för en bättre värld, på Birger Jarlsgatan 57. Många av våra kunder finns redan i Stockholm och nu rustar vi för att hjälpa fler företag med deras digitala utmaningar.

Johan

Välkommen Johan, fantastiskt roligt att ha dig på plats, berätta om dig själv?

Jag bor i Stockholm, jobbade senast på Expressen där jag främst utvecklade apier i node för de mobila applikationerna. På fritiden spelar jag innebandy, kodar och odlar äppelträd.

Vilka programmeringsspråk behärskar du?

Jag har jobbat professionellt med Ruby, Elixir, Javascript, Swift, PHP, men också lekt med andra teknologier vid sidan av.

Varför valde du att bli utvecklare?

Jag började som designer och jobbade mycket i Photoshop under högstadiet. Jag kom sedan i kontakt med en kille som ville ha hjälp med webbdesign. Allt eftersom i samarbetet lärde jag mig html, css och javascript. Vi byggde ett community för tio år sedan, som var som en blandning mellan Facebook och Lunarstorm. Jag fick mersmak och sedan dess har jag kodat. Det jag uppskattar med programmering är att det är mer objektivt än design. Här får man en tydlig bekräftelse på vad som fungerar och det passar mig, då jag är lagd åt det logiska hållet.

Varför valde du Varvet?

Jag såg på Twitter att de sökte utvecklare och kände till företaget sedan tidigare. Varvet är ett bra gäng och de har bra åsikter kring hur man driver företag. De fokuserar på kvalitet och de anställdas välmående. Det märks att företaget har fått med sig åsikter från ruby-communityt som är positiva. Projekten Varvet jobbar med såg bra ut både funktionellt och grafiskt, de verkade välgjorda, vilket är viktigt för mig. De driver även några intressanta open-source projekt vilket jag uppskattar.

Har du något drömprojekt?

Jag kommer fokusera mycket på Elixir. Ett drömprojekt vore något högprofilerat för en spännande kund som vågar göra något nytt. Jag trivs när kraven på kvaliteten i projekten är höga och när det ska utvecklas för en stor användarbas.