Varvet expanderar till Stockholm

Det är med stor glädje Varvet meddelar att vi den 1/5 öppnar kontor i Stockholm. Ni hittar oss på Norrsken House - Europas största tech-hub för en bättre värld, på Birger Jarlsgatan 57. Många av våra kunder finns redan i Stockholm och Norrsken House matchar perfekt med Varvets värderingar. Nu rustar vi för att hjälpa fler företag med deras digitala utmaningar och då är Stockholm en naturlig utgångspunkt. Med och driver satsningen är den eminenta utvecklaren Teo.

Teo

Välkommen Teo, fantastiskt roligt att ha dig ombord, berätta om Dig själv?

Jag är född i Stockholm där jag bott större delen av mitt liv. Mina största intressen cirkulerar kring programmering, mat och dryck. Knivigaste maträtten jag slängt ihop är en Japansk Tonkotsu vilket tog mig en drygt 40 timmar. Jag har jobbat som utvecklare i sju år och hunnit med att jobba på lokala startups, större bolag i Sverige, konsultbolag och även ett amerikanskt bolag vid namn Thoughtbot. Jag var med och drev deras kontor här i Stockholm och det är ett fantastiskt företag där jag hämtar mycket inspiration från.

Varför blev du utvecklare?

Jag trodde aldrig att jag skulle jobba med teknik när jag var yngre och föddes inte med data-sked i munnen. Jag hade matematiska framtidsplaner som så småningom ledde in mig på programmering, då jag gillar att lösa problem. Det är en ynnest att ha sin största hobby som mitt jobb. Det jag brinner för är att hjälpa andra med tekniska lösningar, det är musik i mina öron och jag tröttas ut i brist av tekniska utmaningar.

Varför valde du Varvet?

Jag känner till Varvet och Carl-Johan sedan tidigare. Det är ett företag med sunda värderingar och de tar hand om sina anställda. Det finns en tro på hantverket och är inte bara ett företag som hyr ut folk och tjänar pengar. På Varvet får jag chansen att jobba med tekniska utmaningar för många olika sorters kunder vilket passar mig väldigt bra. Jag får hjälpa andra företag att bli ännu bättre på det de gör.

Vad lockar med att starta upp kontoret i Stockholm?

Jag har varit med på en liknande resa innan med Thoughtbot här i Stockholm. Det var en arbetsplats jag tyckte väldigt mycket om och det finns en lockelse i att vara med och bygga upp något ännu bättre. Jag vill bygga upp ett kontor jag vill jobba på och inte för. Nu i början blir det särskilt viktigt för oss att komma ut och mingla med andra byråer i stan, berätta vilka vi är och vad vi brinner för. Jag vill hitta spännande utvecklare och designers som vill vara med på den resan.