Varvet förstärker webbteamet med utvecklare från San Francisco

Varvet har ett fullspäckat schema och en spännande vår framför sig. Nuvarande projekt innefattar bland annat jobb tillsammans med Lifesum, Collector och Lärarförbundet. Nu förstärker vi webbteamet med Niklas, som senast varit i San Francisco där han jobbade för en startup inom IT-säkerhet. Niklas första uppdrag blir för en välgörenhetsorganisation där vi jobbar tillsammans för att förbättra deras webb.

Niklas

Varmt välkommen till Varvet Niklas, berätta lite om Dig själv?

Jag är uppvuxen i Göteborg och har pluggat informationsteknik med en master i Computer Science - algorithms, languages and logic på Chalmers. Fritiden ägnar jag åt träning och just nu har jag snöat in mig lite extra på att baka surdegsbröd vilket kan vara rätt tidskrävande.

Var jobbade du innan?

Jag jobbade på en startup i San Francisco som heter Intrinsic. Vi jobbade med att göra Node.js-appar säkrare och jag kom i kontakt med företaget genom mitt examensjobb på Chalmers. Företagets tjänster bygger på forskning från Stanford. Det var en liten startup, med trevliga människor som var extremt duktiga inom fältet.

Hur var det att jobba i San Francisco?

Det är en intressant stad att jobba i och det händer massor. Det är och har länge varit en centralpunkt för IT och San Francisco lockar till sig människor med olika bakgrunder som kommer för att jobba med sina passioner. Fritiden spenderades bland annat med att utforska staden och jag gick på en del meetups. Jag hann även med en del turistgrejer som en roadtrip genom Kalifornien där Highway 1, Lake Tahoe och Yosemite nationalpark var höjdpunkterna.

Vilka programmeringsspråk behärskar du?

Jag har jobbat mest med Ruby och JavaScript i olika former. Jag har även jobbat med flera språk såsom C++, Python, Erlang och Elixir genom arbete samt i skolan och på fritiden.

Varför valde du Varvet?

Jag ville flytta tillbaka till Göteborg för att bo tillsammans med tjejen och för att komma närmare familj och vänner. Varvet seglade upp som bästa valet. Jag har varit på meetups på Varvet tidigare. Innan dess har jag även tagit del av några av deras RubyGems på Github. Jag fick direkt intrycket av att det var en skön miljö på företaget, med bra värderingar som överensstämmer med mina egna.