Varvet stärker sitt team med en iOS-utvecklare

Det händer mycket nu på Varvet, efterfrågan på iPhone-appar bland våra kunder fortsätter att öka och vi förstärker vårt team. Vi säger varmt välkommen till vår nya iOS-utvecklare Julia som precis påbörjat sitt apprenticeship. Varvet har bland annat utvecklat appar till EA, Collector, Fastighetsbyrån, A-Z och Breeze och ser fram emot fler spännande projekt under det kommande året.

Julia

Välkommen Julia, fantastiskt roligt att ha dig ombord, berätta om Dig själv?

Jag läser civilingenjörsprogrammet med inriktning IT på Chalmers och gör just nu mitt examensjobb inom interaktionsdesign på Varvet. Vårt examensjobb handlar om hur designers och utvecklare samarbetar i projekt och det passar extra bra att vi är på Varvet där de jobbar tätt tillsammans i team. Utbildningen har varit en bra mix av teori och praktik med ett stort fokus på problemlösning och hur man bäst interagerar med teknik som användare. Jag är född och uppvuxen i Göteborg där Kullavik är mitt tempel och är staden trogen trots vår höga nederbörd. På fritiden spelar jag fotboll och just nu varvar jag ner som yttermittfältare i korplaget GärIS. Jag har varit aktiv i Chalmers kårliv och nu ser jag fram emot att hänga overallen i garderoben och börja jobba på riktigt.

Varför valde du Varvet?

Jag gör mitt examensarbete med Therese som är anställd på företaget sedan tidigare och slogs direkt av den trevliga atmosfären på kontoret. Det är mysigt och öppet, man kan prata med alla. Här får jag chansen att utveckla det jag älskar att göra och jag ser fram emot att skapa appar som hjälper människor i deras vardag. Varvet ger mig möjligheten att jobba i spännande kundprojekt och genom mitt apprenticeship får jag chansen att lära mig av riktigt duktiga utvecklare.

Varför just apputveckling?

Under kandidatexamen fick vi prova på att utveckla en app som hanterar finansiella tjänster och jag insåg snabbt att det var apputveckling jag vill jobba med i framtiden. Jag drivs av att skapa appar som gör nytta och förbättrar vardagen för människor. Under utbildningen har vi fått testa många olika programmeringsspråk och jag har främst jobbat med Java, Haskell, HTML, CSS och Swift. Jag ser fram emot att bli en ännu vassare iOS-utvecklare och Varvet känns som den perfekta miljön för detta.