Varvet

A—Z Inner Voice

En kampanjapp för att hjälpa till att lansera Zlatan Ibrahimovics nya klädmärke, A—Z.

2016

Bakgrund

I maj 2016 lanserade Zlatan Ibrahimovic sitt nya sportklädesmärke A—Z. Varvet spelade en roll i lanseringen genom att bygga mobilapplikationer, för iOS och Android, som introducerades tillsammans med varumärket. Utmaningen var att engagera Zlatans fans och skapa en plattform genom vilken de kunde hjälpa till att sprida A—Z över Europa.

Tjänster

  • back-end
  • front-end
  • android
  • ios
  • prestanda

Vad vi gjorde

Varvet sammarbetade med prisbelönta reklambyrån Forsman & Bodenfors och utvecklade två mobilapplikationer, en för iOS och en för Android. Målet var att hjälpa till att bygga varumärket under lanseringen och lösningen var en applikation som lät fans medverka i Zlatans reklamfilm.

Med sin expertis inom iOS och Android hjälpte Varvet Forsman & Bodenfors att utveckla mobilapplikationer med hjälp av Swift och Java. Appen gavs namnet “A—Z Inner Voice” och med hjälp av den kunde fans spela in sig själva och infogas som en av karaktärerna i A—Z-filmen. Filmen kunde sedan enkelt delas med familj och vänner.

“Enastående produktionskvalité — jag är mycket imponerad.”

Stefan Thomson Forsman & Bodenfors

Resultat

Genom att engagera Zlatans fans via appen och låta dem agera ambassadörer hjälpte Varvet till att bygga varumärket på kort tid. A—Z lanserades framgångsfullt i elva Europeiska länder och mobilappen har betyget 4,6/5 på Google Play.

Teknologi

Redo att starta ditt eget projekt?

Kontakta oss

Fallstudier