Varvet

Bonnier Korsord

Ett skräddarsytt, kraftfullt verktyg för att skapa korsord.

2017-Nu

Bakgrund

Bonnier Korsord är den största korsordstillverkaren i Sverige med tolv magasin och 116 utgåvor varje år. Att leverera Sveriges klurigaste korsord är ett hantverk som kräver allmänbildning, humor och språkkänsla. När Bonnier Korsord ville digitalisera var det för att sätta hantverket ännu mer i centrum.

Tjänster

  • back-end
  • front-end
  • ui/ux
  • användartestning

Vad vi gjorde

Med Bonnier Korsord fick Varvet möjlighet att digitalisera en befintlig process. Projektet startade med en användarstudie. Vi lärde oss att korsord konstrueras i flera steg: tema och bilder väljs ut, svarsord flätas ihop och får ledtrådar. Verktyget behövde stödja processen i varje steg.

För konstruktörerna skulle vi ersätta penna och papper. Med digitalisering är några vinster nästan gratis, som en ångra-knapp. Men Bonniers plattform är mer än ett digitalt rutnät, det kopplar nycklar till svarsord, varnar om en nyckel inte får plats, och tillåter bara pilriktningar om de är enligt konstens alla regler.

För Bonnier korsords redaktion stödjer verktyget hantering av kryss, från beställning till tryck. Tekniskt sett är verktyget byggt som en webb-app, med Ruby on Rails och React.

A crossword

Resultat

Hantverket är de som gör korsordet smart, unikt och roligt. Med Bonnier fick vi möjligheten att ersätta penna, papper och e-post med en digital plattform som minskade ledtider, underlättade beställning, och skapade större utrymme för hantverket.

“Varvet är lyhörda och levererade som utlovat. Vi är jättenöjda. Dessutom, och detta är ett stort plus, är det roligt att jobba med Varvet!”

Ulrika Falk Chefredaktör, Bonnier Korsord

Teknologi

Redo att starta ditt eget projekt?

Kontakta oss

Fallstudier