Varvet
Svenska Designpriset 2019

Lisebergsappen

En ny mobilapp för Liseberg — Nordens största nöjespark.

2018-Nu

Bakgrund

Liseberg är Sveriges mest besökta nöjespark och hela Göteborgs stolthet. Varje år välkommnar parken cirka tre miljoner gäster.

Under 2017 lanserade Liseberg sin nya, prisbelönta webbplats — ett första steg i en digital satsning som stärker varumärket, erbjuder inpiration och underlättar planering och köp inför, under och efter besöket. Bakom projektet stod våra vänner på Creuna. När det, året därpå, var dags för parkens mobilappar att få ett liknande lyft vände sig Liseberg och Creuna till Varvet för assistans.

Tjänster

  • ios
  • android
  • design

Vad vi gjorde

Projektet inleddes med att Creuna genomförde en utförlig UX-förstudie där planen för den nya appen togs fram. Målet var att bygga en app som var tätt sammankopplad med webbplatsen, stärkte varumärket, och som var enkel att underhålla och använda.

Varvets roll var att stå för mobilutveckling och design, medan Creuna hanterade projektledning, backend-utveckling och UX-design.

Appen byggdes som native för iOS och Android vilket innebär att kodbasen framtidssäkras och ger användaren bästa möjliga upplevelse. iOS-applikationen utvecklades i Swift och Android-versionen utvecklades i Kotlin.

Resultat

Den nya mobilappen gör det smidigare, enklare och roligare för gäster att besöka nöjesparken. I en app som andas Lisebergs varumärke kan parkens besökare bland annat följa kötider, utforska utbudet, navigera en karta över parken och förvara sitt årskort digitalt. Den täta integrationen med webbplatsen gör att innehållet i appen alltid hålls uppdaterat och i synk — ingen extra adminstration krävs.

Till säsongspremiären 2019 uppdaterades appen med ny funktionalitet. En ny avdelning för Superfyran introducerades, där besökare kan utmana varandra och samla badges i appen genom att scanna QR-koder placerade vid utgångarna för parkens fyra stora berg-och-dalbanor.

Teknologi

  • Swift
  • Kotlin

Ladda ned appen

Redo att starta ditt eget projekt?

Kontakta oss

Fallstudier