Varvet

Need for Speed
Network

En companion-app för racingspelet Need for Speed Rivals där spelaren kan interagera med spelet i realtid.

2012-2013

Bakgrund

När Göteborgsbaserade Ghost Games valdes ut som det nya utvecklingsteamet för den världskända spelserien Need for Speed hörde de av sig till Varvet för att få hjälp. Varvet fick uppdraget att skapa en companion-app för det kommande spelet Need for Speed Rivals, med målet att förstärka spelarens upplevelse och skapa engagemang bland spelarna.

Tjänster

  • back-end
  • front-end
  • ux
  • ui-design
  • systemintegration

Vad vi gjorde

Varvet samarbetade tätt tillsammans med Electronic Arts och Ghost Games för att utveckla webb- och mobilapplikationer till Need for Speed Rivals från grunden. Den största utmaningen var att bygga en applikation som adderade värde och levde upp till de höga förväntningarna från spelseriens trogna fans.

Applikationen utgick från världskartan i spelet. Genom att navigera på kartan kunde spelare följa deras framgångar i spelet, med uppdrag, hastighetsrekord och varvtider runt om i hela världen. Spelarna kunde även jämföra framgångarna med sina vänner i realtid.

Applikationen innehöll även ett progressionsbaserat minispel, Overwatch. I Overwatch kunde spelarna interagera med spelet i realtid och antingen hjälpa eller skapa hinder för andra spelare.

Bränslemätare Kalla in helikopter Spärra av vägen

UI-komponenter från companion-appens Overwatch-läge.

Resultat

Companion-appen har blivit nedladdad av mer än 1,000,000 spelare världen runt. Den skapade mer engagerade spelare som förblev aktiva under en längre tidsperiod.

Skärmbilder

Teknologi

Redo att starta ditt eget projekt?

Kontakta oss

Fallstudier