Varvet

Spira

En app för iOS och Android som gör det superenkelt för alla att spara direkt i aktier.

2017

Hero spira

Bakgrund

Collector Bank är en innovativ, digital nischbank som erbjuder finansieringslösningar för privat- och företagskunder. Företaget grundades år 2005, är noterat på Nasdaq Stockholm Large Cap och har sitt huvudkontor i Göteborg.

Applikationen Spira, som gör det superenkelt för alla att spara direkt i aktier, är resultatet av ett samarbete mellan Collector Bank och Aktieinvest. Varvet deltog i framtagandet av appen genom att bistå med utveckling för iOS och Android.

Tjänster

  • ios
  • android

Vad vi gjorde

Projektet inleddes med att Varvet tog fram en prototyp för att testa flödet för hur användaren ska komma igång med sitt sparande i applikationen. En “Minimum Viable Product” byggdes sedan tillsammans med Collectors utvecklare och designers. Collector hanterade serverlogik och Varvet stod för applogiken. I den första versionen kunde användaren registrera sig, utföra insättning via autogiro, följa sitt sparande, se historik samt förändringar i portföljen.

Applikation byggdes som native för iOS och Android vilket innebär att kodbasen framtidssäkras samt ger användaren bästa möjliga upplevelse. iOS-applikationen utvecklades i Swift och Android versionen utvecklades i Kotlin.

Efter första versionens lansering vidareutvecklades applikationen ytterligare utifrån kundernas respons för att skapa den bästa sparapplikationen.

Spira phones
Daniel

“Varvet har varit en viktig partner för oss i utvecklingen av vår MVP för Spira-appen. Trots en mycket tajt projektplan levererade de helt enligt plan och de integrerade snabbt sitt team i våra processer och verksamhet. Vi ser fram emot vårt fortsatta samarbete och vet att Varvet kommer fortsätta tillföra stora värden till vår apputveckling.”

Daniel Almqvist Head of User Experience, Collector

Resultat

Spira är appen som gör det enklare än någonsin att spara i aktier. Du skapar ett konto direkt i appen och väljer hur mycket du vill spara varje månad. Pengarna investeras sedan automatiskt i de sju största investmentbolagen på Stockholmsbörsen. Du betalar 25 kr för varje insättning eller uttag. Spira hjälper de som inte kommit igång med aktiehandel att börja månadsspara på börsen.

Spira android 2
App store badge se Google play badge se

Teknologi

Redo att starta ditt eget projekt?

Kontakta oss

Fallstudier