Varvet

Vi har tio års erfarenhet av att bygga webb- och mobilapplikationer åt alltifrån startups till stora internationella företag. Våra utvecklare, designers och strateger bygger produkter, tjänster och upplevelser som hjälper er växa och förändras. Varvet är för dig som vill ha en partner med teknisk kärna, som är enkel att arbeta tillsammans med och som förstår dina användare.

Vad vi gör

 • Strategi

  Bygg produkter som ger resultat.

  Mer om strategi
 • Design

  Designa upplevelser som engagerar användarna.

  Mer om design
 • Webb

  Skräddarsydd mjukvara som förändrar från grunden.

  Mer om webb
 • Mobil

  Bygg appar som dina användare älskar.

  Mer om mobil

Hur vi gör det

 • 01. Sätt ramarna

  Vi lär oss om området och varandra, bestämmer hur vi ska arbeta tillsammans och sätter gemensamt vision och mätbara mål för projektet.

 • 02. Upptäck

  Vi skapar oss en förståelse för alla delar av problemet genom en bredare områdesanalys, och låter oss inspireras av andra produkter, projekt och upplevelser för att identifiera möjligheter.

 • 03. Experimentera

  Med hypoteser som grund skapar vi en prototyp som vi testar för att hitta bästa vägen fram. Som output får vi en mer konkret backlog och roadmap.

 • 04. Utveckla

  Genom en agil process med snabba iterationer och kontinuerlig feedback säkerställer vi att vi bygger rätt saker. Våra kreatörer håller en tät dialog med varandra och våra kunder under hela projektet.

 • 05. Väx

  En bra produkt används och utvecklas. Vi vill fortsätta växa tillsammans och jobbar kontinuerligt med uppföljning, support och framtidsvisioner med våra kunder.

01.

Strategi

Allt börjar med förståelse. Genom att förstå din marknad och dina utmaningar, affärsmål och slutanvändare kan vi skapa en strategi som fokuserar på att leverera högsta värde för dig. Vi fokuserar på långsiktigt samarbete med våra kunder och kontinuerlig utveckling av de tjänster vi är med och tar fram. Därför tar vi ett bredare perspektiv när vi utforskar lösningar och möjligheter.

 • Research

  För att ge oss så bra förutsättningar som möjligt att bygga rätt saker börjar vi våra projekt med att sätta oss in i din värld och lära oss mer om hur du arbetar idag, dina användares behov och vilka andra lösningar som finns.

 • Affärsutveckling

  Vi vill mer än att bara lösa problem du ställs inför idag. Genom att förstå din affärsidé och vision, sätta upp och utvärdera mätbara mål och ta ett brett perspektiv på vad du erbjuder vill vi hjälpa dig växa och identifiera nya möjligheter.

 • Customer success

  När ett projekt är avslutat finns det fortfarande mycket att göra. Vi vill se till att din tjänst används, underhålls och utvecklas. Därför satsar vi på att bygga en bra grund för fortsatt samarbete och att se till att du lyckas med din idé och det vi utvecklat tillsammans.

02.

Design

Vi tror på att alltid sätta användarna i centrum. Vi vill designa unika, innovativa och lättanvända tjänster som dina användare vill komma tillbaka till. Helhetsupplevelsen är A och O när det kommer till att sticka ut i mängden, och därför lägger vi mycket fokus på att bygga rätt upplevelse för din målgrupp.

 • Användarstudier

  Resan till en riktigt bra användarupplevelse börjar med att ta reda på vilka dina användare egentligen är. Med hjälp av metoder som intervjuer, observationer och enkät-undersökningar skapar vi oss en bättre bild av användarnas behov och drivkrafter.

 • UX och interaktionsdesign

  Med kunskap om dina användare i bagaget har vi bra förutsättningar för att skapa flöden och funktionalitet som är anpassade efter dem. Vårt mål är att ta fram enkla, smidiga och inspirerande upplevelser som får användarna att vilja komma tillbaka till din tjänst.

 • Service design

  Vi tar ett Service design-perspektiv när vi designar och utvecklar. Det innebär att vi alltid sätter användaren i centrum och fokuserar på helhetsupplevelsen av det du erbjuder. För att förstå din bransch och dina utmaningar vill vi ha en tät dialog med dig såväl som med användarna under hela processen — det tror vi är nyckeln till att bygga saker som verkligen används och uppskattas.

 • Grafisk design

  Färg och form är centralt för vår upplevelse av världen. Vi tar fram färgteman, typsnitt och illustrationer som passar din tjänst och det du vill förmedla. Vårt mål är att skapa engagerande och behagfulla hemsidor och appar, allt för att göra användarnas besök så trivsamt som möjligt.

03.

Webb

Vi tror starkt på att mjukvaran du använder ska vara designad för hur du jobbar, inte tvärtom. Du har specifika mål som kräver specifika lösningar. Det här är anledningen till att mjukvara byggd med dina ändamål och behov i centrum är så kraftfull. Det innebär stor frihet och stora valmöjligheter, och vi följer en välbeprövad iterativ process som hjälper oss göra de bästa valen längs vägen — både när det gäller teknik och design. Våra utvecklare, tillsammans med design- och strategiteamen, jobbar nära dig som kund för att bygga mjukvara som skapar maximalt värde för dig och dina användare.

Vi bygger webbappar designade efter dina specifika behov. Kodkvalitet och prestanda är självklara grundbultar i allt vi bygger, och vi håller oss till etablerade standarder som gör applikationerna enkla och snabba att jobba med. Med hjälp av agila metoder och kontinuerliga tester tar vi din tjänst hela vägen från idé till färdig webbapplikation.

 • Front-end

  Med hjälp av HTML, CSS och JavaScript skapar vi moderna, levande gränssnitt — alltid byggda enligt standard och fullt mobilanpassade. När situationen kräver ett JavaScript-ramverk så gillar vi att jobba med React.

 • Back-end

  Vi använder primärt Ruby on Rails — ett beprövat, effektivt och kraftullt ramverk som vi jobbat med i över tio års tid. Samtidigt är vi öppna för andra tekniker. Tillsammans med dig väljer vi det som lämpar sig bäst för just ditt projektet — vare sig det är Rails, Elixir, Node.js eller något annat.

 • Hosting & Support

  Din applikation förtjänar kärlek även efter lansering. Vi sköter hosting och support av din applikation och driftar, övervakar och backupar i en säker molnbaserad miljö.

Exempel

 • iPad med NFS Network

  Need for Speed Network

  En companion-app för EA:s racingspel Need for Speed Rivals där spelaren kan interagera med spelet i realtid.

  Se vår fallstudie
 • Laptop med Bonnier Korsord

  Bonnier Korsord

  Ett skräddarsytt, kraftfullt verktyg för att skapa, redigera och exportera högkvalitativa korsord.

  Se vår fallstudie
04.

Mobil

Med en skräddarsydd mobilapp kommer du närmare dina användare och får möjlighet att möta dem i rätt situation och på rätt plats. Mobilappar lägger grunden för långsiktiga och värdefulla relationer med dina användare.

I team med utvecklare, strateger och designers bygger vi mobilapplikationer som engagerar dina användare var de än befinner sig. Vi använder de bästa verktygen för att utveckla appar som är enkla att använda och håller på lång sikt. Vi är med hela vägen från idé till en app färdig för leverans på marknaden för att säkerställa att vi bygger rätt sak på rätt sätt, och du kan känna dig trygg med oss vare sig det handlar om en enskild app eller en plattform anpassad för flera enheter.

 • iOS

  Apples vision har förändrat flera branscher. iOS är en kraftfull plattform som ständigt utvecklas för att möjliggöra bättre användarupplevelser, och vi håller oss uppdaterade för att alltid kunna utnyttja den senaste funktionaliteten. Vi är experter på Swift och Objective-C, och har byggt många native-applikationer för iOS sedan vi startade 2008. En native iOS-app innebär att koden är specialskriven för iOS, vilket ger dina användare en snabb, engagerande och hållbar app.

 • Android

  Android är världens största plattform för smartphones. Med en välgjord Android-app har du chansen att nå ut på en enorm marknad. Vi utvecklar native-appar för Android i Kotlin och Java, och tar fram appar som fungerar utmärkt på samtliga Android-enheter, vilket ger dina användare en smidig, lättillgänglig och engagerande upplevelse.

Exempel

 • A—Z på en iPhone

  A—Z Inner Voice

  En kampanjapp byggd för att hjälpa till med lanseringen av Zlatan Ibrahimovics nya klädmärke, A—Z.

  Se vår fallstudie
 • Lisebergsappen

  Lisebergsappen

  Tillsammans med Creuna byggde vi en ny mobilapp för Liseberg — Sveriges mest besökta nöjespark och hela Göteborgs stolthet.

  Se vår fallstudie

Referenser

“Varvet är lyhörda och levererade som utlovat. Vi är jättenöjda. Dessutom, och detta är ett stort plus, är det roligt att jobba med Varvet!”

Ulrika Falk Chefredaktör, Bonnier Korsord

“Varvet har varit en viktig partner för oss i utvecklingen av vår MVP för Spira-appen. Vi ser fram emot vårt fortsatta samarbete och vet att Varvet kommer tillföra stora värden till vår apputveckling.”

Daniel Almqvist Head of User Experience, Collector

Redo att starta ditt eget projekt?

Kontakta oss